De Jeugd Van Tegenwoordig

NL
Mainstage
22:30

De Nederlandse rapformatie De Jeugd Van Tegenwoordig speelt op Festival aan Zee hun enige Belgische voorjaarsfestival. Tijdens de zomerperiode staan ze exclusief op Pukkelpop. Bas Bron, Vjeze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo zijn ons muzikaal gezien al meer dan tien jaar te slim af. Volgens Faberyayo gaan ze hiermee door “… tot in het graf & beyond”. Gelukkig maar, want ieder album van De Jeugd Van Tegenwoordig is toonaangevend, levert hits en zorgt al vijftien jaar voor uitverkochte clubtours.

De groep is een fenomeen, dat was duidelijk vanaf 'Watskeburt?!' (2004) te horen was op de radio. De single knalde binnen twee weken door naar de eerste plek van de hitlijsten en het woordenboek werd ook een woord rijker.

Inmiddels zijn we heel wat jaartjes verder en heeft DJVT alle zalen van Nederland en België plat gespeeld, op alle festivals gestaan en zingt het publiek graag al hun hitjes mee: 'Sterrenstof', 'Get Spanish', 'Hollereer'... In 2018 kegelde DJVT maar liefst twee albums naar buiten. Op 'Luek' staat de heerlijke spellingsoefening 'Manon', op 'Anders (Different)' doen ze het soms eens in het Engels.  Met een uitverkocht Olympisch Stadion Amsterdam op komst, staat er heel wat moois te gebeuren.

De Jeugd van Tegenwoordig - Deze donkere jongen // Pukkelpop 2015

De Jeugd Van Tegenwoordig - Gemist

Onze partners