Gratis plezier in het grote speeldorp van Festival aan Zee!

GRATIS SPEELDORP 'RACE DOOR DE TIJD'

Elk jaar slaan verschillende (jeugd)verenigingen en gemeentelijke diensten van De Panne de handen in elkaar om een geweldig, gratis speeldorp uit te bouwen op Festival aan Zee. Speeldorp 'Race door de Tijd' staat garant voor 2 dagen gratis plezier! Het speeldorp vind je op het festivalterrein en is zowel zaterdag 27 april als zondag 28 april open van 13u00 tot 17u30. Benieuwd wat er allemaal te beleven valt in het thema “Race Door De Tijd?”

  • Ontdek het mysterieuze ‘Doggerland’ met een prehistorisch memoryspel.
  • Of ga je liever Robin Hood achterna, met pijl en boog?
  • Laat je schminken als een echte dino of een middeleeuwse prinses. En zet een glittertattoo!
  • De teletijdmachine neemt je terug naar 15 jaar sjorren op het festival.
  • Dan kan je schattige dieren verzorgen, zeilwagen rijden over het strand, filmster worden, rusten bij de slakken, je eigen computerspelletje maken met UFO’s en holbewoners…
  • En dansen op oude hits én hippe liedjes. Uren speelplezier!

Deze partners staan in voor de leuke activiteiten op speeldorp 'Race door de Tijd'.

Natuurvereniging De Zeevonk

Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, wij hebben ongelofelijke haast…. Race naar de stand van de Zeevonk, want daar gaat alles lekker traag… Laat je inspireren door onze slakken, kom tot rust en ga chill  weer naar buiten.

Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne

Wist je dat de mooie Noordzee vroeger land was? Heel lang geleden was dit een landschap met valleien en rivieren. 'Doggerland' was bevolkt door grote kudden mammoeten, bizons, wilde paarden, sabeltanden... We gaan even terug in de tijd en ontdekken al spelend over dit mysterieuze land. We spelen een spelletje prehistorische memory, plooien een mammoet van papier en maken prehistorische tekeningen.

Dienst Sport

Dankzij de festivalwip kunnen kinderen en volwassenen op een veilige en leuke manier kennismaken met het boogschieten. Waan je een echte Robin Hood en wie weet heb je op het einde van de dag wel de hoofdvogel afgeschoten?!

Chiro Windekind

In deze bioscoop zit je niet in een suffe zetel: je wordt zelf de filmster van Chiropolis. Duik mee in het wonderbaarlijk filmfestival. Jij bent de ster! Stoere verhalen, romantische komedies... Het parcours is lekker uitdagend!

Kinderboerderij Hoeve Paepehof

Op bezoek gaan bij oma en opa is altijd leuk, zeker tussen de lieve dieren.  Er is altijd van alles  te doen op hun boerderij: dieren eten geven, eitjes  zoeken en hooi binnen halen voor de winter. Toffe herinneringen aan vroeger!

Zeilwagenrijden

Al meer dan 100 jaar rijden zeilwagens op het strand van De Panne. Grote zware karren, gestroomlijnde snelle competitiewagens... De zeilwagen heeft in de loop der tijd een grote evolutie gekend. Wist je dat er een futuristische zeilwagen bestaat waarmee je sneller dan 200 km/u kan halen? Interesse in deze sport? Kom zeker eens langs!

Op het strand van De Panne kan je zowel zaterdag als zondag deelnemen aan een initiatie zeilwagenrijden. Die vindt plaats van 14.00u tot 16.30u. Meld je tijdig aan op het strand ter hoogte van het Leopold monument.

Dienst Jeugd

In het speeldorp kan je je laten schminken: Van een echte dino uit de prehistorie, een Chineesje uit de tijd van de keizers, een stoere piraat, een magische tovenaar...  Of kies een glittertattoo! Van middeleeuwse prinsessen tot magische elfjes of race auto’s. Er is zeker iets dat je zal kunnen bekoren.

Coder Dojo

Spring achter de computer en gebruik ridders, ufo’s en holbewoners om je eigen supertoffe spelletjes te maken. Neem plaats aan de knoppen en race een robot naar de overwinning!

Fame

Alle kinderen vanaf 4 jaar kunnen hier terecht om zich uit te leven op muziek door de jaren heen. FAME werkt een heel jaar aan leuke dansjes van alle genres. Die komen ze met veel plezier vertonen op het speeldorp. Dans gerust met hen mee!

Sea Scouts

Klim, kruip, stap en spring! Alle middelen zijn goed om je een weg te banen in de teletijdmachine. Wie weet loop je misschien wel een magiër of een dino tegen het lijf!

Nieuwsgierig naar hoe het speeldorp er dit jaar zal uitzien? Kom dan zeker eens langs op zaterdag 27 en zondag 28 april. Iedereen van harte welkom!

Onze partners