Ontdek de eerste namen die spelen in de Belfius Beach Boutique

Welke lokale band een podiumplek krijgt in de Belfius Beach Boutique tijdens Festival aan Zee 2019, dat wordt bepaald via een spannend parcours! Uit meer dan 150 inzendingen via de website Vi.be selecteerde de deskundige jury 32 acts die mochten doorgaan naar de 2 live preselecties. De ene op 1 februari, de andere op 22 februari in jeugdhuis De Planke in De Panne. 

Nu de eerste preselectie achter de rug is, is het tijd om bekend te maken wie de winnaars zijn van de eerste preselecties: Exception, The Black Gasolines, MAANBAR en West Corner Brass Band. Proficiat!

  • De Roeselaarse DJ Exception veroverde met z'n deskundige sets alle vele plekjes in West-Vlaanderen én ver daarbuiten. Zo draaide hij al in Boedapest!
  • De Brugse indie-popband MAANBAR leverde een prachtige eerste EP af, met een reeks breekbare en tegelijk wervelende songs. Voor fans van The War on Drugs, Meuris en Gorki.
  • De jonge snaken van The Black Gasolines (Kortrijk) trokken begin januari richting Londen voor een concerttour van 5 dagen. Een maand daarna stonden ze op het podium als voorprogramma van niemand minder dan The Sore Losers. 
  • West Corner Brass Band, de meest funky coverband van de Westhoek, staat klaar om je te doen swingen. Ze herinterpreteren popklassiekers met hun eigen, funky draai. Stilstaan is onmogelijk!

Op 22 februari vindt de tweede preselectie plaats in jeugdhuis De Planke. Wil je supporteren of nieuw talent ontdekken, is welkom vanaf 19u. Meer info vind je via het Facebook-evenement.

Onze partners