Speeldorp Diep in de Zee

Fun voor iedereen in het bruisende speeldorp van Festival aan Zee!

SPEELDORP 'DIEP IN DE ZEE' (open op zaterdag & zondag van 13u30 tot 18u00)

Ook dit jaar bouwen de verenigingen en vrijetijdsdiensten van De Panne samen het coolste speeldorp aan zee. Speeldorp 'Diep in de Zee' betekent fun voor alle leeftijden!

Ieder zeediertje zijn pleziertje? Daar zijn wij het volledig mee eens! Spelen doen de kinderen van de rustige zeewierplaatsen tot de ruige koraalriffen...  De ouders chillen tussendoor op een 'onbewoond eiland'. Allemaal onder het toeziend oog van de kapitein!

  • Ga als een echt clownvisje de race van je leven aan.
  • Kom uit bij het klim- en klauterparcours van Atlantis...
  • Volg de geluiden van de zeemeerminnen en laat je omtoveren tot een zeemonstertje of onderwaterprinses.
  • Nog niet genoeg van al dit moois? Roodkrabje en de Zeewolf hebben tal van leuke zeespelletjes bij zich.
  • Een piratenverhaal in je linkeroor, een echte krab aan je rechteroor.
  • Zeepaardjespringen, kogelviszwemmen, rogduiken…  Alles kan!
  • Vind je even de weg niet? Wil je wat meer uitleg? Het gezonken schip is dé plaats om jouw schattenkaart te vragen.
  • Een volle kaart (= genoeg gespeeld)? Dan krijg jij een “diep-in-de-zee-prijs”.

Deze partners staan in voor de leuke activiteiten op speeldorp 'Diep in de Zee'

Dienst Sport

Koraalriffen bruisen van het leven: vissen, sponzen, wormen en weekdieren… Op de mobiele boulderrots kan je zelf proberen de top van het koraalrif te bereiken. Trouwens, koning Neptunus is op zoek naar schutters met talent!

  • Fame: (enkel zaterdag): op zaterdag geeft dansgroep Fame verschillende korte demonstraties op het terrein.
  • Zeilwagenrijden (enkel zaterdag): op het strand van De Panne kan je op zaterdag deelnemen aan een initiatie zeilwagenrijden. Die vindt plaats van 16.30u tot 19.00u. Meld je tijdig aan op het strand ter hoogte van  het Leopold monument.

De Nachtegaal

Diep in de zee leven heel wat dieren. Aan de stand van Provinciaal Bezoekerscentrum De Nachtegaal kan je levende anemonen zien! Ook kom je meer te weten over veel kleinere dieren die op het strand. Verder voorziet De Nachtegaal verhaaltjes, een knutselstand en een origineel visjesspel.

Bootcamp 

Bij de stand van het Bootcamp-project kan je experimenteren met graffiti. In het kader van dit project worden jongeren begeleid naar een opleiding of job. Je vindt de stand naast de skateramp. Een ervaren illustrator zet je op weg en leert je de kneepjes van het vak. De jongerencoach van het Bootcamp-camp, die jongeren begeleidt naar een opleiding of tewerkstelling, begeleidt deze activiteit. Het einddoel van Festival aan Zee is: een surfplank omtoveren tot een opvallend Bootcamp-project!

Chiro 

Nemo is voor de zoveelste keer uit nieuwsgierigheid weggezwommen van zijn vader Marlo. Zijn  vader is ongerust en besluit om op zoektocht te gaan. Help jij papa Marlo om Nemo te vinden? Door een parcours vol hindernissen vinden we samen Nemo terug!

Bruggenbouwer

De Octopus reikt met zijn lange tentakels overal in het rond en slaat tijdens Festival aan Zee  bruggen tussen de bezoekers en de verschillende partners. Bij de octopus moet je zijn voor informatie over jeugdwerk, sport, cultuur…

Jeugddienst

Op de Zeemeerminrots verander je van een gewoon visje in het mooiste visje uit de zee. Kam er je haren met een lepel, zoals een echte zeemeermin! Wist je trouwens dat zeemeerminnen (- en mannen) hun eigen haarstijl hebben? Ontdek aan de rots de nieuwste haartrends. Hou je meer van stoere zeemonsters? De zeemeerminnen aan de rots toveren jou om naar jouw zeeheld(in).

De Zeevonk

Rarara… Hoeveel soorten krabben leven er in onze Noordzee? Hebben krabben rode wangen? Dragen krabben zwemvliezen? Benieuwd naar de antwoorden? Aan de stand van De Zeevonk lichten we een tipje van de krabbensluier voor je op. En wie weet laten we de zeewolf wel op je los!

Coder Dojo

Vissen, kwallen, zeesterren, kreeften zeemeerminnen, piraten, (duik)boten… Gebruik ze allemaal in je eigen spel! Bij de stand van Coder Dojo programmeer je zelf je zeeslag of maak je een doolhof voor een mossel. Waag je je aan vissen met robots?

Sea Scouts

Klim, kruip, stap en spring! Alle middelen zijn goed om je door de gezonken stad Atlantis een weg te banen. Wie weet loop je misschien wel Neptunus wel tegen het lijf.

Kinderboerderij Hoeve Paepehof

Kom op kennis maken met de dieren die meevaren op de ark van Andy de boer. Schapen, geiten, kippen en konijnen genieten volop van de zeetocht.